Dafne Schippers eet ook koolhydraatarm

Sporters en koolhydraten

Als je sport, moet je voldoende koolhydraten eten. Dat is wat vaak gehoord is. Dat een koolhydraatarm eetpatroon ook geschikt is voor sporters, is dan ook wel eens punt van discussie. Maar steeds meer sporters, blijken prima te functioneren op een koolhydraatbeperkt eetapatroon.  Zie dit artikel van 9 augustus 2016:

Met dit voedingspatroon spint Dafne naar goud.

Eetdagboeken van Olympische sporters zonder brood, aardappels en pasta

Ook uit de Eetdagboeken van Susan Kuijken, Sanne en Lieke Wevers en Afrodite Zegers blijkt dat zij afgestapt zijn van de sportvoeding die voorheen gepropageerd werd. Koolhydraten stapelen de dag voorafgaande aan een wedstrijd door borden met pasta te eten, is er voor hun niet bij.
De dagboeken lijken sterk op de voeding die ook Dafne Schippers eet. Geen slechte keuze. Met dergelijke voeding word je niet alleen krachtig en snel maar blijf je ook helder in je hoofd.

Allemaal andere takken van sport waarop met minder koolhydraten en meer eiwitten op Olympisch niveau gesport kan worden. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Eetdagboek Turnsters Sanne en Lieke Wevers

Sanne en Lieke Wevers - eetdagboek

Eetdagboek Atlete Susan Kuijken

Susan Kuijken eetdagboek

Eetdagboek Zeilster Afrodite Zegers

Afrodite Zegers - eetdagboek

Spieren kweek je ook in de keuken

Bijzonder om te vermelden dat Dafne al een tijd géén koolhydraatrijke ‘sportvoeding’ eet, maar vooral goede eiwitrijke en vezelrijke voeding zonder gluten eet. Voor Dafne geen brood, pizza en pasta, maar veel groenten, fruit, vlees, vis, eieren, noten, zaden en langzame koolhydraten zoals havermout en quinoa. Ze heeft zelfs een voedingsblog die ze samen met haar zus Sanne beheert.
Dit is de blog met mooie gerechten en leuke verhalen: http://www.dafnelikes.com/
Het eiwitrijke eten is prima krachtvoeding voor de spieren doordat ze geen gluten eet en loze koolhydraten eet belast ze haar lichaam niet.

De Bron van dit bericht is de website van Yvonne Lemmers, www.gripopkoolhydraten.nl

Vrijblijvend afspreken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.