Eigen risico op? Maak dan nu een afspraak!

Graag breng ik het volgende onder uw aandacht; het is oktober, nog een krappe 3 maanden en het is 2017. Voor mensen die het eigen risico van dit jaar inmiddels op hebben, kunnen nu zonder eigen kosten langskomen voor een beoordeling van hun eetpatroon.

Hiermee denk ik in het bijzonder aan de mensen die ongewenst afvallen, minder eetlust hebben, minder energie hebben enz. Het zijn vaak oudere mensen, maar zeker niet alleen maar! Indien het gewicht zonder aanleiding zakt en u hier niet speciaal moeite hebt gedaan, zoals dat met bewust afvallen wel gebeurt, is dit reden om alert te zijn. Het kan zijn dat het verbruik hoger is dan de inname door een verminderde eetlust. Maar er kan ook sprake zijn van een onderliggende ziekte. Soms verwijs ik mensen om die reden ook door/ terug naar de huisarts. Feit blijft (wat de oorzaak of aanleiding ook is), dat een snelle gewichtsafname van 5% in 3 maanden of 10% in 6 maanden aandacht behoeft. Verdere afname moet gestopt worden en eventueel is gewichtstoename het doel.

Mocht het nodig zijn, ben ik gemachtigd om drinkvoeding voor u te bestellen. Dit valt ook onder de basisverzekering. Vanaf 2017 is dit buiten het basispakket. En niet onterecht. Het belang van een goede voedingstoestand wordt onderschat. De weerstand is groter, het energiepeil, alertheid.  Onder andere neemt het risico op vallen af.

Ben u of kent u iemand die afgevallen is of vage klachten heeft en u wilt een beoordeling van het eetpratroon en advies hierover, neem dan contact op en we maken een afspraak voor op het spreekuur in Winterswijk of voor een huisbezoek.

Vrijblijvend afspreken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.