Groente krijgt de hoofdrol in voedseltrends van 2017

Soms weet je het ook niet meer. Wat is gezond? En wat is niet gezond? En dat is begrijpelijk. Ik heb het zelf ook. Misschien op ander vlak, maar veel denk ik hetzelfde. Je hoort in het ene onderzoek ‘dit is gezond en dit móet je eten’. Nog geen week later is er een artikel dat het tegendeel ‘bewijst’. en wat voor het een goed is, is voor iets anders in je lichaam misschien helemaal niet zo gezond.

Wat is dan gunstig om wel te eten, of juist te laten staan? Of gewoon wat minder? Het blíjven meningen van mensen, of ze nu de hele dag met voeding bezig zijn of niet. Je zou zeggen dat als je de hele dag met voeding bezig bent, je wel exact zult weten ‘wat nou het beste is’.

Ik heb tijdens mijn opleiding 4 jaar lang lessen gehad over voeding die het beste is in zeer uiteenlopende situaties. Maar ook de richtlijnen die ten grondslag lagen destijds, zijn veranderd. Er is een nieuwe schijf van vijf inmiddels. Of alweer de 2e nieuwe sinds ik in 1998 mijn diploma haalde. En daar zijn nieuwe of aangepaste adviezen in opgenomen. De adviezen in Nederland zijn niet hetzelfde als in alle andere Europese landen. Terwijl we toch lichamelijk niet compleet anders zijn dan een gemiddelde Zwitser of Noor.

Kortom, iedereen doet zijn stinkende best om te formuleren voor de cliënt, patiënt of consument, wat hij of zij ‘gezond’ acht. Maar er blijven altijd en eeuwig verschillen en ook binnen een persoon kan het langzaam aan veranderen. Door nieuwe inzichten, onderzoeken die bekend worden, scholingen, enz enz.

Ik probeer tijdens de consulten altijd bovenstaande ook uit te leggen en te vertellen. Roomboter of margarine? Van beiden zijn voor- en nadelen aan te wijzen. Ik neig meer en meer naar de roomboterkant. Ik wil je graag uitleggen waarom! Ook een afspraak maken, neem dan gerust contact op. Ander voorbeeld is wel of niet koolhydraatarm. Ik sta hierachter, vind de theorie kloppen en begrijp de effecten op je lichaam. Zie ook http://www.keerdiabetesom.nl of  http://www.hoewordje100.nl voor meer uitleg én ervaringen over deze manier van eten. Maar het wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat dit voor iedereen dé oplossing of manier is. En dat iedereen het wíl. Ik wil je de verschillen uitleggen, je de voor- én nadelen van beide manieren vertellen. Maar je zult zelf moeten kiezen, waar je je zélf het meest prettig bij voelt! En proberen. Een diëtist is er niet om je met een strenge wijsvinger te vertellen wat allemaal wel niet goed voor je is. NEE! Dat wil ik ook zeker niet. Ik ben er om met je mee te denken en te zoeken naar hetgeen dat het best bij jóu past! Uiteraard wil ik je motiveren, als je aangeeft dat te zoeken.

Ik wijk af… Dit artikel gaat over de trends. En trends zullen er ook blijven. Zoals er modetrends zijn, zijn er voedingstrends. Zo heb je de superfoods gehad, die over de top heen zijn. De smoothies, vind ik ook een trend. Misschien een blijvertje. En dan de granola’s. Dit artikel laat zien wat de trends zijn voor dit jaar. Van sommigen hoop ík wel dat ze blijven… Lees zelf! Klik hier. Vragen? Ik verneem ze graag, neem contact met me op.

Groente krijgt de hoofdrol

Vrijblijvend afspreken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.