Groepsvoorlichting voor scholen, instellingen en bedrijven

 

 

Groepsvoorlichting voor scholen, instellingen en bedrijven

Groepsvoorlichting

–onderaan de pagina vindt u het contactformulier–

Voeding is een actueel thema, voor veel mensen. Mensen zijn bezig met de gezondheid en komen steeds meer tot de conclusie dat voeding van belang is voor een goede gezondheid. Ook is er volop media-aandacht voor gezonde voeding. Wilt u ook uw medewerkers, bewoners of leerlingen meer te weten laten komen over wat voeding kan doen in relatie tot de gezondheid? Eten Met Verstand biedt u allerlei vormen van groepsvoorlichting.

Bedrijven en instellingen

Vanuit Eten Met Verstand heb ik in het verleden meerdere malen activiteiten georganiseerd voor instellingen en bedrijven. Van workshops voor een paar honderd HRM-medewerkers van Enexis tot een groepsactiviteit bij een zorginstelling voor verstandelijk beperkte jongeren. Steeds in overleg en op maat. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of een offerte aanvragen? Neem dan contact op!

Scholen

Iedereen is het eens over het belang van gezond eten. Scholen zijn DE plek om kinderen in aanraking te brengen met gezonde voeding. Want op jonge leeftijd zijn gewoonten nog makkelijker aan te passen. Ook blijkt dat kinderen interesse hebben in voeding en het leuk vinden er meer over te weten. Eten Met Verstand kan op meerdere manieren een rol vervullen in alles wat met voeding en gezond(er) eten op school te maken heeft.

Een voorbeeld van een activiteit voor de leerlingen is het project ‘Super Shopper’.
Dit is een lesprogramma over voeding van het Voedingscentrum voor kinderen van groep 7 en 8. Vlak voordat zij naar de middelbare school gaan, krijgen ze hiermee een gezonde voedingsboost mee. Het gehele programma Supershopper omvat 3 bijeenkomsten, zowel in de klas als in de supermarkt.
Enkele voorbeelden van andere activiteiten die ik op scholen kan verzorgen zijn:

  • Gastlessen voor ouders/ ouderavond verzorgen
  • Gastlessen voor leerlingen
  • Bijdrage leveren aan projectweek
  • (kook-)workshops voor leerlingen
  • Smaaklessen
  • Ontbijtlessen
  • Meedenken over lunchtrommel- en/ of traktatiebeleid
Rondje door de supermarkt

Tijdens de tour bezoeken volwassenen met mij als diëtist een supermarkt. We hebben daar namelijk alle verpakkingen bij de hand! Al lopend kunnen we daar gezamenlijk naar de producten bekijken, beoordelen en vergelijken. Wat is er te vinden op verpakkingen aan informatie? Waar moet ik op letten? Welke producten hebben in mijn situatie de voorkeur? Enkele voorbeelden van vragen die beantwoord zullen worden.
In verband met de kleine lettertjes op de verpakkingen is het raadzaam om, indien van toepassing, uw indien nodig leesbril niet te vergeten! De bijeenkomsten hebben een thema, waar de nadruk op ligt. Hierbij kunt u denken aan ‘hoog cholesterol’, of ‘natuurlijk eten, zonder E-nummers’. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Kookworkshop babyhapjes

Op aanvraag kan ik deze workshop verzorgen: De workshop ‘babyhapjes’ wordt uiteraard gegeven in een keuken. We gaand aar met de groep aan de slag om ook echt babyhapjes te maken. De beste voeding voor jouw baby maak je zelf, ook als je geen keukenprins(es) bent. Je leert alles over smaakontwikkeling, leren eten en wat je wanneer kan geven. We gaan zelf aan de slag met verrassend eenvoudige recepten. Bovendien neem je na de workshop je zelf gemaakte babyhapjes, week en dagmenu’s met variatietips, praktische kennis en kunde mee naar huis!

Vragen over activiteiten van Eten Met Verstand?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.