Honger en ondervoeding in Somalië

Aandacht voor ondervoeding in Nederland

Honger en ondervoeding in Somalië. Het is een rampzalige situatie. Hoe zit het in ons land, ook híer is ondervoeding. Dit is een ándere ondervoeding. In Nederland is er ook aandacht nodig voor ondervoeding. Een onverwacht hoog percentage van de mensen is ondervoed. Ondervoeding is geen synoniem voor ondergewicht. Ondergewicht is een te laag lichaamsgewicht. Soms is er bij ondervoeding ook sprake van ondergewicht, maar ook mensen met overgewicht kunnen ondervoed zijn. Er is dan een tekort aan voedingsstoffen; eiwitten en vitamines en mineralen.

Ondervoeding in Afrika

Momenteel is er een enorme hongersnood in bepaalde delen van Afrika. Somalië is één van deze landen. In Somaliland is de situatie schrijnend. De ondervoeding daar bij kinderen is levensbedreigend. En in feite ‘zo makkelijk’ op te lossen. Áls er maar de juiste voeding en spullen aanwezig zijn.

Help NU mee

Je kunt meehelpen de situatie te verbeteren door je bijdrage te storten op giro 555. Wil je directer helpen, dan kun je geld doneren via Eten Met Verstand. Ik zal na de 50+ beurs het geld dat is binnengekomen doneren aan het ziekenhuis Edna Adan Hospital in Somaliland via de Edna Adan Hospital Foundation. Zie hier de website van het ziekenhuis. Edna Hospital

Het geld dat je doneert, komt dus direct terecht bij dít ziekenhuis. Maak je bijdrage o.v.v. ‘Somaliland’ over op NL67RABO0173695973 t.n.v. Eten Met Verstand.

Hongersnood in de Hoorn van Afrika

Miljoenen mensen in Somaliland dreigen om te komen door extreme droogte. Vooral kinderen zijn de dupe.

Geplaatst door Nieuwsuur op maandag 20 maart 2017

50+ beurs 7, 8 en 9 april Harmonie Winterswijk

Op de 50+ beurs, 7, 8 en 9 april zal ik producten verkopen, waarvan een deel van de opbrengst ook naar deze Foundation zal gaan. Want ondervoeding bij kinderen moet niet voorkomen, hier niet maar dáár ook niet!

filmpje Nieuwsuur

Vrijblijvend afspreken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.