Kwaliteitsregister Paramedici

Kwaliteitsregister Paramedici

Alle mensen werkzaam in de gezondheidszorg die vallen onder een paramedische beroepsgroep, dienen elke 5 jaar zich te laten herregistreren voor het KP, ofwel het Kwaliteitsregister Paramedici. Je kunt hierbij denken aan fysiotherapeuten, logopedisten en zo ook diëtisten.

Eisenpakket

Om voor je herregistratie in aanmerking te komen, dien je tal van zaken te doen. Eén onderdeel daarvan is het volgen van bij- en nascholingen. Soms zijn dit eendaagse scholingen of symposia over een bepaald onderwerp. Maar het kan ook een uitgebreidere, meerdaagse scholing zijn. Zo heb ik 2 jaar geleden de PostHBO opleiding “Voeding en Diabetes” gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Naast allerlei bijscholingen, heb ik ook andere activiteiten uitgevoerd. Je hebt namelijk verschillende ‘groepen’ waarin je punten moet verdienen.

Overige activiteiten

Bij deze activiteiten kun je denken aan het begeleiden van stagiaires en het maken en onderhouden van een kwaliteitshandboek voor de praktijk. Maar ook het meewerken aan onderzoek en het meewerken aan de beroepenmarkt op de middelbare school vallen hieronder. Verder nog het voeren van gesprekken samen met de beroepsvereniging bij verzekeraars over de zorg op mijn vakgebied. Dat was ook erg leuk, maar ook leerzaam. En ten slotte het geven van scholingen. Hierbij is dan wel de eis dat het niveau van de scholing ook op HBO niveau is. Zo heb ik een keer een klinische les/ bijscholing verzorgd voor praktijkondersteuners.

Nieuwe ronde

Al met al allerlei leuke, maar ook leerzame zaken, die tegelijk punten opleveren. Voor de komende 5 jaar heb ik alweer enkele plannen om in 2023 wederom de herregistratie met vertrouwen tegemoet te zien. Ik ben me bijvoorbeeld aan het verdiepen in een nieuwe specialisatie. Hierover later meer!

 

Vrijblijvend afspreken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.