Nieuwe meetapparatuur in de praktijk!

Meerwaarde

Diëtistenpraktijk Eten Met Verstand heeft sinds kort de beschikking over twee nieuwe apparaten. Dit zijn een apparaat om de handknijpkracht te meten en een bio-impedantiemeter. De gegevens van de samenstelling van het lichaam die je met deze meters kunt krijgen, zijn zeer interessant. De uitkomsten van de meting geven namelijk inzicht in de verhouding tussen vet, spieren en vocht. Het kennen van deze gegevens is van meerwaarde bij het samenstellen van het dieetadvies.

Verschillende groepen

Deze apparaten kunnen veel informatie verschaffen. Vooral voor de bepaling van de voedingstoestand bij een verdenking op ondervoeding is het erg zinvol. De handknijpkrachtmeter en bio-impedantiemeter zijn dan van grote waarde.

Maar ook tijdens een periode van voedingsinterventie, bijvoorbeeld tijdens het afvallen, geven de waarden van een meting inzicht op de resultaten. Als door veranderingen in het eetpatroon het gewicht zakt, weet je niet of dat een verlies aan vet, vocht of spieren is. Deze uitslagen zeggen daarom meer dan alleen het getal op de weegschaal. Dit kan motiveren en stimuleren.

Ten slotte kan de bio-impedantiemeter gebruikt worden voor de berekening van de eiwitbehoefte. Dit is onder andere belanrgijk bij mensen met bijvoorbeeld COPD.

Op het spreekuur

Kortom, voor veel mensen kan het interessant zijn om eenmalig of met enige regelmaat een meting uit te laten voeren met deze apparaten en dat kan dan nu ook! Het uitvoeren van een complete meting duurt ongeveer 20 minuten. Met de interpretatie van de uitslagen erbij een half uur.

Wilt u een afspraak maken hiervoor, neem dan gerust contact op. Het past binnen de normale consultmogelijkheden die de praktijk biedt.

Vrijblijvend afspreken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.