Meten = Weten: Nieuwe weegschaal

Nieuw!

Vanaf heden heb ik de beschikking over een gloednieuwe weegschaal die naast de metingen die ik al uit kon voeren, zoals gewicht, BMI, vetpercentage, spiermassa en visceraal vet nu ook het vocht en botmassa kan meten. Op basis van al deze metingen berekent de weegschaal dan een ‘metabole’ leeftijd. Deze zegt iets over hoe de totale lichaamssamenstelling is. Hoe meer dit getal in de buurt of onder je werkelijke leeftijd ligt, hoe beter.

Meer dan gewicht alleen

Alleen het gewicht is niet alles zeggend. Vroeger, toen we alleen een wijzerweegschaal hadden, toen ik in 1998 begon, waren er nog veel bascules die je moest stellen als iemand erop ging staan. Als iemand dan aangekomen was ten opzichte van een maand ervoor, dan was dat teleurstellend. Blijkbaar was het toch niet zo goed gelukt de weken, terwijl mensen soms aangaven toch het idee te hebben dat ze waren afgevallen.

Al snel daarna werd daarom ook de middelomtrek bijgehouden. Dat zegt ook veel over de hoeveelheid buikvet en daarmee het risico op hart- en vaatziekten, diabetes mellitus enz.

Nu zijn deze twee waarden nog steeds interessant, maar waar meer waarde aan gehecht wordt, is wel de verhouding tussen vet, vocht, spieren en bot.

En de plaatsen waar het vet is opgeslagen. Deze waarden kunnen nu worden bijgehouden m.b.v. deze nieuwe weegschaal.

Weegschaal proberen

Wil je de weegschaal ook proberen? Eenmalig je lichaamssamenstelling weten, of regelmatig zodat je kunt zien hoe het verandert in de weken of maanden? Bel dan nu voor een afspraak of mail! info@etenmetverstand.nl of 06-54393200

Vrijblijvend afspreken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.