Ondervoeding onder de aandacht!

Ondervoeding onder de aandacht!

Een belangrijk thema, ik heb er al vaker iets over gepost. En daarom breng ik Ondervoeding weer onder de aandacht. Bij ondervoeding denken de meeste mensen nog altijd aan graatmagere, bedlegerige terminale mensen. Of aan de kinderen in Afrika, zie mijn vorige bericht. Maar dit is niet terecht!

Ondervoeding in Nederland

Ondervoeding, weliswaar een andere ‘vorm’, komt ook in Nederland nog vaker voor dan je denkt! Onder mensen die thuiszorg ontvangen is het zeker 15%, afhankelijk van de regio kan dit oplopen tot 30%. Ik wil een bescheiden onderzoek in gang zetten naar de mate van ondervoeding in Aalten en Winterswijk, binnenkort meer hierover.

Ondervoeding signaleren van groot belang

Bij ondervoeding is er een tekort aan ofwel energie, dus calorieën, ofwel vitaminen en mineralen. De gevolgen van ondervoeding kunnen fors zijn. Daarom is het erg belangrijk ondervoeding op tijd te herkennen. Maar ook een verminderde ‘voedingstoestand’, is van belang. Hiermee kan ondervoeding voorkomen worden. Op de 50+ beurs kunt u laten beoordelen of dit bij u wellicht aan de hand is, of bij uw naaste uiteraard. Een screening op ondervoeding dus. Lees door hieronder op de afbeelding het stuk dat in de 50+krant stond afgelopen week.

 

Vrijblijvend afspreken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.