Kan een diëtist iets voor mij doen?

In mijn situatie met de vragen die ík heb?

Algemeen / overige indicaties

Wanneer naar de diëtist?

Mensen komen met verschillende redenen langs bij een diëtist. Onder ketenzorg vallen mensen met verschillende ziektebeelden. Namelijk een hoog cholesterol, hoge bloeddruk, overgewicht dat (eventueel samen met andere aandoeningen) een risicofactor is voor het ontstaan van hart- en vaatziekten (allen gezamenlijk CVRM genoemd). Daarnaast ook mensen met diabetes mellitus II of COPD. Valt u onder één van deze groepen, lees dan hier verder.

Meer indicaties

Komt u om een andere reden, dan valt het consult onder de basisverzekering. Hierbij kunt u denken aan overgewicht zonder dat dit een risicofactor is voor hart- en vaatziekten (kinderen, jongeren en volwassenen), ondergewicht en darmklachten/ -aandoeningen (o.a. coeliakie en prikkelbare darmsyndroom; PDS/ IBS).  Ook zie ik mensen met eetproblematiek & emotioneel eten (al dan niet in samenwerking met psycholoog/ psychotherapeut). Maar ook mensen met maagklachten, lactose-intolerantie, koemelkallergie (evt in combinatie met borstvoeding)komen langs. Ten slotte zijn mensen welkom die anders willen of moeten eten tijdens zwangerschap en borstvoeding, jicht én bij een voor- en natraject bij bijvoorbeeld een maagomleiding. Bij ondervoeding kan ik, naast begeleiding ook de aanvraag van medische voedingen (drink-/ sondevoeding) bieden.

Het contactformulier vindt u hier onderaan de pagina. De tarieven en vergoedingen van de consulten die onder de basisverzekering vallen, kunt u hier vinden.

Meer informatie?

Wilt u weten wat Grip op Koolhydraten inhoudt en de ketenzorg, klik dan door naar een van deze pagina’s. Of ga terug naar de algemene informatie over mijn werkwijze.

Meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.