Prediabetes is schadelijk

Prediabetes

Prediabetes is het voorstadium van diabetes mellitus type II. Bij prediabetes heb je niet of nauwelijks last van klachten, maar ondertussen richt het wel schade aan in het lichaam. Uit het onderzoek blijkt dat deze schade begint bij de kleine bloedvaten. Het gevolg is dat de organen minder bloed en dus zuurstof en voeding krijgen, waardoor de de organen minder goed functioneren. De onderzoekers hebben metingen gedaan aan de kleine bloedvaten, microcirculatie, in de huid en in het netvlies. In beide gevallen werd dezelfde schade aan de bloedvaten gevonden. Deze schade verhoogt de kans op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Op dit moment is de zorg niet ingericht op het voorkomen van prediabetes.

In Winterswijk kun je wel deelnemen aan het prediabetesproject. Hierin is aandacht voor de preventie van diabetes type II door voedingsbegeleiding en dieetadvies door gewichtsconsulent en diëtist en bewegingsbegeleiding.

Maar dit kun je ook buiten dit programma volgen. Bij mij in de praktijk krijg je advies hoe je op een koolhydraatbeperkte manier kunt gaan eten om zo gewicht te verliezen, de grootste risicofactor voor het ontstaan van de diabetes mellitus type II. Ik kan aanraden om de site van www.keerdiabetesom.nl te bekijken! Ik houd dezelfde richtlijnen aan. De resultaten zijn zeer goed!

lees verder

Vrijblijvend afspreken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.