Te veel suiker voor kinderen

Kinderen krijgen dagelijks al snel te veel suiker binnen. Ook de kinderen van ouders die er bewust mee omgaan. Niet alleen het snoep bevat veel suiker, maar ook een kop tomatensoep uit blik, het plakje ontbijtkoek, de limonadesiroop enz. zijn grote bronnen van suiker. Kinderen halen vaak een groot deel van hun totale energie-inname uit suiker.

Probeer het te minderen door water of thee zonder suiker als drank de standaard te laten zijn. En geef ook eens een stukje kaas als tussendoortje met een augurk. In plaats van snoep en koek. Een snoeppaprika of komkommer is heerlijk als tussendoortje. Of eens een gekookt ei! Varieer volop!

Het eten van rauwkost als tussendoortje wordt extra leuk en lekker als het zelfgemaakt is. Zelf gesneden en gekocht in de winkel ook, maar het zelf zaaien, verzorgen en oogsten van rauwkost is een erg leuke bezigheid! En heeft veel voordelen bovendien: Zelf verzorgen, verantwoordelijk zijn voor de groei van de rauwkost, goedkoop, vers, lekker en….. erg gezond en zonder suiker!

Kijk hier de uitzending van radar.

Vrijblijvend afspreken?

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.