Wat is en doet een diëtist?

Wat is en doet een diëtist?

Wat is en doet een diëtist?

Wat doet een diëtist? Ik krijg de vraag vaak. En dan direct erna wat dan alle andere mensen doen die voedingsadviezen geven. Je hebt tegenwoordig steeds meer mensen die ‘iets’ doen in de voedingsvoorlichting.

Zo heb je de voedingskundige en voedingsdeskundige. En er is de gewichtsconsulent, voedingsconsulent, voedingscoach enz. Dan mijzelf, de diëtist.

Om jezelf diëtist te mogen noemen, moet je de opleiding Voeding en Diëtetiek gedaan hebben aan één van de vier Hogescholen die deze opleiding aanbieden. (Groningen, Den Haag, Nijmegen of Amsterdam). De titel diëtist is een beschermde titel. Voedingskundige bijvoorbeeld, is dat niet. Zie in de flyer hieronder de verdere verschillen.

 

Kosten

Uiteraard zijn er ook verschillen in vergoedingen. Al dan niet via de zorgverzekeraar kunnen kosten vergoed worden. Soms geheel, soms een deel, de ene keer uit de basisverzekering, de andere keer uit de aanvullende pakketten. Wilt u meer weten hoe de vergoedingen voor een bezoek aan de diëtist geregeld zijn, kijk dan hier of neem contact met mij op voor de uitleg in uw situatie.

Hier treft u aan wat wat is en wie wat doet.

Zie onderstaande afbeelding groter in deze flyer

 

 

 

Meer informatie of een afspraak maken?

Vul het formulier in en ik neem contact met u op.